Mel i mató

Avui dia el poble del mató per excel·lència és Marganell, segons consta escrit els Marganellesos varen ser els primers en pujar al mercat de Montserrat a vendre aquest producte tant apreciat.

Des de l'Edat Mitjana, el mató ha estat un dels postres tradicionals de Catalunya.En el primer llibre de cuina catalana, el Llibre de Sent Soví, del segle XIV, ja es parlava de les diferents combinacions que el mató ofereix:, amb mel, amb sucre ,picat en un morter i banyat en aigua de tarongina, amb confitures, etc.

El mató és un tipus de formatge fresc amb menys greix que la majoria dels altres formatges. Es fabrica artesanalment fent bullir la llet i coagulant-la. La manera més típica de degustar el mató és acompanyant-lo amb mel.  

Tot seguit hi teniu les adreces on poder comprar aquets productes:

Continguts del web relacionats

Directori > Agrobotiga
Directori > Cal Florí
Directori > Cal Pujolet
Directori > Can Fermí
Directori > Jordi Santamaria
    Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 05/10/2016 22:19